KAOS!

Kaos är vad det är på jobbet. Jag har aldrig gjort så mycket men ändå inte gjort klart saker. Har ingen koll på om jag gör allt jag ska. Alla springer för fullt och rast finns överhuvudtaget  inte. Men ändå så kan jag inte låta bli att längta dit för jag tycker det är så roligt! Herregud. Men jag är helt frisk i huvudet...(för jag fick svaret nyss från MRT).

Jag är irriterad på att man kan få kalla sig undersköterska hur lätt som helst.  Läser man på läkarlinjen så kan man tydligen kalla sig undersköterska efter en termin. Det är väldigt konstigt, då läkarlinjens första terminer främst inriktar sig på teoretiska studier.
Vi har otroligt bra undersköterskor på jobbet som kan väldigt mycket och har deligation på många saker och jag tycker det är ett hån mot dem att det kommer läkarstudenter som faktist inte kan så mycket om undersköterskans arbete men ändå får ha den titeln.  Sjuksköterskestudenter får kalla sig undersköterskor efter fyra terminer. Det tycker jag är helt riktigt. På sjuksköterskeprogrammet får man lära sig många praktiska moment som krävs av en undersköterska.
Att läkarstudenterna har kunskap som en undersköterska inte besitter förstår jag men även tvärt om.
Men man måste väl ändå ha den kompetensen till det arbete man ska utföra?
Varför jag är irriterad är för att vi har många läkarstudenter från T1 som kommer in och jobbar som undersköterskor hos oss och får jobbet pga av att de läser till läkare och inte för att de har arbetat inom vården tidigare osv.
Det finns självklart läkarstudenter i T1 som är jätte duktiga och har arbetat inom vården tidigare men tyvärr har vi inte fått dem på vår avdelning.
En läkarstudent i min korridor sa ödmjukt  "Alla kan väl arbeta som undersköterska, det är ju inte svårt, bädda sängar och torka bajs" Vad trevligt det måste vara för de undersköterskor som ska arbeta med denne man i framtiden.
Varför är synen på undersköterskejobbet så lågt? Det är tydligen fan så mycket coolare att vara en konststuderande som läser några A-kurser, går på socialbidrag, lyssnar på alternativmusik och hatar världen. Varför?

Lönedag!!

Life is more than books you now, but not much more, not much more.

Jag har införskaffat tre böcker idag. Jag är ledig imorgon och dagen kommer med stor sannorlighet tillbringas med en av dem. Så gött!!

Det här gör mig glad!

image41

Så är det.

En tyst telefon säger allt.

Vänskap som man så ofta pratar rart om, stundom en illusion. Något man aldrig haft kan man dock inte förlora. .

Söndag

Nu är midsommarhelgen över. Fredagen spenderade jag på jobbet med några kära arbetskamrater. På kvällen hade jag och min vän mia en myskväll på balkongen med champagne och jordgubbar som var doppade i choklad. Idag har jag fått lov att sjukanmäla mig då jag igår kväll/natt höll på att svimma av, för att sedan få sjukt ont i huvudet och kräkas. uch uch uch....

Jag har ingen karaktär

Idag har jag roat mig med att läsa Fredrik Strages bok FANS, sett på filmen Crazy in Love med bla Josh Hartnett och Radha Mitchell och ätit alldeles för mycket choklad. Boken och filmen var riktigt bra men nu har jag ont i magen!

Jag vill med ha semester!!

Igår var jag hemma hos Lovisa och pimplade te i stora mängder och åt  X-antal havrekakor.
Imorgon är det jobb igen. Avdelningen stänger halva sidan och vi har bara 18 vårdplatser nu. Får se hur det ser ut när man kommer dit imorgon. I början av veckan var det 10 överbeläggningar.  De lyckligt lottade själarna som har semester första perioden har fått det nu. Önskar er, Anna, Fredrik, Karin, Annika, Melina en jätte bra semester!!

GLASÖGON

Ni som känner mig sen barndommen vet hur jag har fått lov att bära glasögon under mina första levnadsår.  Mitt första par fick jag när jag var 2 år. På den tiden kunde jag inte riktigt verbalt förmedla mina åsikter som idag och fick ett par med frostat glas på mitt friska öga. Detta betyde alltså att jag inte såg någonting, förutom lite suddiga konturer. Jag slet alltid av mig dem men mina föräldrar satte tillbaka dem. En dag måste jag ha tröttnat rejält, för jag grävde ner dem i sandlådan på dagis. På 80-talet var inte glasögonen speciellt snygga heller, mina andra par utan frostat glas var rosa och stora som hus.

Nu har jag ju börjat se så himla dåligt på ögat så jag har gått runt och kisat i en vecka. Rätt jobbigt.  En snäll själ påpekade bussigt  -du ser ut som du alltid är kissnödig!
Imorgon ska jag  till ögonläkaren och hoppas få hjälp så jag inte behöver gå runt och se kissnödig ut nå mer! 

image37

Nu är jag glad!

Min vän anna i mora ska få barn i september. Nu ska jag sy ett lapptäcke till bäbisen. Jag har väntat och väntat på att någon jag känner ska få barn så jag har någon att sy och sticka saker åt.  Så nu är jag glad!!

Drömmar

Igår hade vi tjej träff i stockholm. Några gamla vänner samlades hemma hos kristin i gamla stan. Där satt vi och blev nostalgiska när gamla minnen dök upp. Vi har även någon illusion om att alla vi kommer bosätta oss i falun och ha fina gamla röda hus, hästar, roliga jobb, snälla barn och män som är vänner med varandra.

Jag ska jobba hela midsommar och missar såna här mysiga tillställningar!


Min släktsaga

På svt igår så sändes programmet din släktsaga. I första programmet var det min släkt på pappas sida som var med. 

Det var synd att fars gamla klaffbyrå skulle gå på auktion när ingen i familjen ville ha den, tyckte Stieg Sandberg från Bollnäs. Att den översta lådan inte gick att öppna, funderade han inte över. Plötsligt en dag, flera år senare så blev han nyfiken på byrån. Stieg tog fram sin verktygslåda och med hjälp av stämjärn och linjal så tvingade han ner låskolven och fann ett helt liv i lådan. I kvällens program får vi veta vems liv Stieg fann.

Det var väldigt intressant att titta på programmet. Min farfars pappa Tores föräldrar var dem de talade mest om. Hans mamma hette Lina och dog (de tror att hon tog livet av sig) när Tore var 3år. När jag var liten och fick födelsedagskort av Tore och när vi träffade honom så vägrade han alltid att säga Nina till mig. Han sa alltid Dina. Kanske gjorde han det för att Nina var så likt Lina.

Lina hade ett utomäktenskapligt barn som honadopterade bort. Året efter gifte hon sig med Tores pappa. De fick 7 barn men bara Tore överlevde 3 års ålder.

Man fick veta väldigt mycket och det var väldigt kul att se!!!!


FEST!

Ikväll är det fest hos Lovisa!! Ska pallra mig ner till systemet nu och köpa vin.

Imorgon får jag träffa min "syster" som jag inte träffat sen i vintras!! Jag längtar så mycket så jag nästan dör(eller inte men i alla fall). Åh, ska bli så roligt! Vi ska gå ut på fredsgatan 12 på kvällen och ha det bra!

Föresten jag har klippt mig, så nu har jag page!

E

Jag vill inte ha E, varför tänker jag så mycket på honom då? Nu ska jag sluta med det.


Jag är kär...

Det har varit sjukt mycket att göra på jobbet i två dagar nu, men nu är jag ledig tills på måndag!! Jag måste kanske åka hem till mora över dagen imorgon och gå till ögonläkaren. Jag har börjat se riktigt dåligt på mitt öga ibland. Det kommer och går, och jag är riktigt rädd om det enda ögat jag har, så jag hoppas jag får en akut tid!
På lördag är det fest med några vänner från jobbet och på söndag åker jag till stockhom och träffar Ida och gänget!!  Känns som den här helgen kommer att gå alldeles för fort!! 

Jag har lagt ett bud på en lägenhet i svartbäcken och får veta imorgon hur det går. Jag vill, jag vill, jag vill ha den!!!!!!!!!! Åh, den är så fin, riktigt kök, gamla trägolv, vitt kakel i badrummet, balkong i söderläge, men det bästa av allt  EN KLÄDKAMMARE!!!  Man kan typ säga att jag är kär i den!




Jag har ridit!!!!!

Igår red jag, lovisa, karin och annika islandshäst. Det var riktigt roligt! Jag har aldrig tidigare ridit men det gick förvånansvärt bra.  Vi red i skogen och på åkrar, solen sken och det kunde ha varit sekvenser ur någon romantisk svensk sommarfilm.  Otroligt vackra omgivningar må jag säga. Sverige när hon visar sin bästa sida. Ja jag är helt lyrisk!  Vi kom överens om att göra om det i sommar!
När vi var klara fick vi korv med bröd och fika hemma hos lovisas föräldrar. Perfekt avslutning!

Ikväll kommer pappa hit!! =)

Hej hopp!!

Den oslagbara trion är snart tillsammans igen.



Svenne har med några vänner tagit bilen och dragit ner till berlin för att festa natten lång.  

Ida är i london och röjer runt.




Jag sitter här i uppsala



Vår oslagbara trio är splittrad för tillfället.

Men snart, snart kommer både Ida och Svenne hem. Fan så gött!

Lite bilder från Turkiet från Emelies kamera.

image29 .
image20image21image22image23image24image25image27image28

Jag har gjort ett test för att se vilken disneyfigur jag är lik.


image19
Which Disney Character is your Alter Ego?
You scored as a Sleeping Beauty
Your alter ego is Princess Aurora, a.k.a. Sleeping Beauty! You are beautiful and enchanting, and as sweet as ever.

Den som har lägst...

Idag på jobbet startade jag och Ellinor en tävling. Jag kan inte förklara vad den går ut på för då kommer ni tro att vi är helt dumma i huvudet. Vilket vi kanske är, hahaha, men kul är det. Tyvärr så leder Ellinor med 4-1.
Vi testade även hur det känns att komma upp ur sängen med hjälp av en lift. Ellinor var en hejare på det där så det kändes hur tryggt som helst!
Imorgon fortsätter vi....

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen. En vecka i solen gick fort. För fort. Jag har förstått att jag är väldigt bra på att  leva det sköna livet. Såsom att äta gott, shoppa, ligga i solen, läsa böcker, få massage osv.
image18


På fredag kommer mamma, pappa och johan hit. Längtar efter dem!
Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Igår var vi några som satt och drack öl och idag var samma gäng i stadsparken och spelade kubb.


RSS 2.0