semester...

Efter några helt perfekta dagar i sommarstugan var det dags´att återvända till uppsala. En lätt ångest känsla kom. Jag och pappa var ute och fiskade, gick upp tidigt en morgon och paddlade kanot runt sjön som var helt spegelblank. Jag och mamma tog cyklarna en kväll och cyklade en vända på 3 mil för att besöka ett loppis. Fint väder, grillning, fika gånger flera, och häng i solstolen. Jag har läst ut "sekt barn",vilken jag starkt kan rekomendera.  
Jag vill inte vara i uppsala!!


TEST...

Jag har blivit utmanad av Lovisa att göra detta;

Regler:

- Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka vidare utmaningen till andra bloggare.
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:
1. Börja läsa till tentan 28 augusti.
2. Packa till resan imorgon.
3. Laga middag
4. Ringa Emelie
5 Ringa Ida.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
1998 var jag 13 år. Den sommaren var jag mestadels i säter och hade ledigt hela sommren.  Var fortfarande liten och hade inte kommit in i "jag är en så cool fjortis" ålder. Jag var på fotbollsläger i två veckor.

Ställen du bott på?
1.
Mora (i 16 år med min familj)
2. Falun ( under gymnasiet med ida och johanna)
3 Linköping (studentkorridor pga att jag läste på universitetet)
4 Uppsala (samma som ovan)

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Alltid ha minst fyra veckors semester.
2. Betala av studielån och köpa en "riktig" bostad.
3. Ge pengar till min bror och föräldrar så de blir ekonomiskt oberoende
4. Arbeta 50-75 procent när jag är klar alt oavlönat volentär arbete
5. Ge pengar anonymt till seriösa organisationer.

Personer du vill veta mer om:
Så många att det inte går att rabbla upp alla.


Emelie..

Empi pempi päron pung, snart ses vi i vagn tre. 

Mamma och pappa..


jag kommer till er på söndag! Så håll bastun igång för jag vill ha ett bastubad på kvällen.


Längtan...och när började jag bli så här sentimental?

-Jag är på väg till kråkbergsstranden för att bada.
-1;an eller 2;an?
-Den stora vid hockeyplanen.

Jag dör nästan av längtan till mora nu. Till IDA och erik. Till kråkbergsstranden, till larsvägen 6 och 8. Tur att jag åker dit imorgon, för nu går det inte längre. Mina fina vänner som snart kommer att lämna mig. En hem till london igen och en till hong kong. Hur ska jag stå ut? Jag har några till fina fina vänner som jag inte skulle klara mig utan, men erik och ida är de äldsta, som känner mig utan och innan och som är mer som min familj.
Empi, det får bli en massa fuldans i höst så vi klarar saknaden ; )


Inte en helt vanlig lördag...

Under gårdagen hann jag med att;
1. Dricka öl och äta jordgubbar i stadsparken
2. Gå på fotbollsmatch.
3. Gå på bio, mamma mia
4. Dricka en hel flaska rödvin (dock halva i min vita soffa)


sommar och sol..

Just nu är det mycket roligt som händer. Är exempelvis ledig hela helgen, ida är hemma, jag ska åka till mora på onsdag med emelie och möta upp ida, sam och erik.
Det är en lyx att kunna ringa ida när som och prata hur länge som helst. När man gick i grundskolan och fick gratis skolmat uppskattade man inte det så värst mycket, nu skulle jag bli sjukt glad om jag fick gratis lunch varje dag. Lite så är det med att kunna ringa ida, man uppskattar det  inte förrän det tas bort.

En dag..

Tommy Nilssons- En dag i ipoden gör det lite lättare att åka iväg för att jobba andra natten.


Saknar morfar och mormor så mycket...

När jag var mellan 9-12 år var vi nästan varje helg och varje skollov i säter och byggde på vår sommarstuga. Morfar och mormor levde och de bodde i säter. Jag gillade att vara där men tyckte det var tråkigt att alltid vara med familjen. Ville hellre vara med mina vänner. Helt normalt. MEN jag hade kunnat göra vad som helst för att få uppleva sommaren 1995 igen.

Hemlängtan...

Jag längtar hem till mamma och pappa. Vår lägenhet där. De som bor i huset, Anna, Jonas, Jakob och Hans-Göran. Chablis kvällarna, Jakobs skratt när han ser mig, lukten av vårt hem, men framför allt till att man blir så välkomen när man kommer hem. Alla blir glada, de längtar efter mig. Mamma och pappas varma hjärtan. Deras glada ansikten. Hans-Göran som så ömt undrar om jag har det bra och är orolig att jag ska slita ut mig eller att någon ska vara elak mot mig i "storstan" (för då skulle de få med honom att göra, säger han). Dessa människor som peppar mig i motgångar och helhjärtat gläds åt mina framgångar. Jag behöver umgås med sådana människor just nu.


Så tråkigt..

Tittade på mitt lönebesked för juli. Hong Kong resan lever farligt. Förstår inte hur man kan få så lite pengar när man alltid spenderar sin tid på avdelningen.


Migrän

Medicinsk mini ordbok definerar migrän som "karakteristisk halvsidig huvudvärk som uppträder anfallsvis".
Jag definerar migrän som "under några timmar hamnar man i helvetet, kräks, är otroligt ljuskänslig  och man vill helst bara dö"
Natten/morgonens migränanfall var även lite annorlunda mot tidigare. När jag vaknade av att smärtan började komma skickade jag sms till några där jag skrev JA. Har fått tillbaka sms av dem där de undrar vad jag menar. Det undrar jag med.

Tisdag..

Dagens favorit, Regina Spektor- On the radio.


Landstingets ädla tjänare...

Natten på sjukhuset är lugn och stillsam. Lite pyssel men mest sovande patienter. Ute är det mörkt och kallt. Det är juli men det känns mer som september. Vi är tre personer som arbetar och det känns lite som vi tre mot världen. Händer det något så är det vi tre som ska fixa det. En skrämmande känsla samtidigt som man rätar på ryggen. Växer.

Längtar till kräftsäsongen..

Jag håller på att planera mitt 25 års kalas. När man ser den här bilden som är tagen i säter förra året, kan man inte bli annat än sjukt sugen på kräftor. Kanske ska bjuda på kräftor?


Måndag och nattjobb väntar...

Det bästa med att det är kallt och regnar en hel dag, är att man inte behöver ha dåligt samvete för att man ligger hemma i sängen och förbereder sig för att jobba natt.

Helgen..

Jag har varit i stockholm under helgen och varit glad och full. Dansat  i en fin klänning på ett uteställe och gillat tillvaron. Dolly Parton, Levellers och Manu Chao, Gunthers korvkiosk i vasastan, plastbestick och fina hemgjorda kaffekoppar.
Söndagskvällen  på avdelningen var sedan lätt hysterisk. Jag och Annika skrattade åt det absurda i många av de situationer vi hamnade i.

Imorgon arbetar jag natt. Så skönt att inte behöva göra något annat än att sova och ta det lugnt imorgon. Kroppen och humöret börjar känna av att det är den femte dagens jobb jag är inne på nu.


When the day is short..

Dagarna går alldeles för fort, jag hinner inte med allt jag ska göra.

Trött!!

Gårdagen på jobbet var helt hysterisk. När det är för många patienter med för mycket omvårdnadsbehov och det är för lite personal så går det inte ihop, hur mycket man än springer. Flera lumbaldrän, sondmatningar, urintappningar, helskötningar osv. Jag var helt slut när jag kom hem klockan tio igår.  Har jobbat idag och känner att jag inte hinner göra allt jag SKA göra, det som förväntas av mig. Jag är trött och kinkig och vill gärna lägga mig ner och gråta av utmattning.



Here we come..

Nu ser det ut som att det blir jag och fina emelie som åker till Hong Kong i höst! Jag och emelie har blivit bästa vänner och bästa resvänner. Har aldrig rest med någon person som det klickar så bra med. Vi vill alltid samma sak, kan vara tysta en hel dag för att sedan tänka likadant osv. Så Erik, jag och emelie kommer och hälsar på dig i oktober.


Sommar i P1

Det är så bra att man kan lyssna på P1 sommarpratarna när man vill.  Idag har jag lyssnat på Elisabeth Massi Fritz och Lars Winnerbäck.


Jag vill vara ledig med massa pengar...

Jag, hedda och kristin ska ut och resa i början av augusti. Det lutar åt att det blir till ön ösel. När man ska bestämma vart man ska åka så blir jag så ivrig och vill åka till så många ställen. Om jag hade ett år ledigt och obegränsat med pengar skulle jag åka;

  • Till den engelska landsbygden där jag skulle tågluffa och sedan åka upp till skottland där jag skulle cykla, vandra och hyra bil
  • Till Argentina, Buenos Aires.
  • Till Peru och vandra.
  • Till New york och shoppa.
  • Till Thailand för att sola, bada, snorkla och äta billig, god mat.
  • Till Krakow och besöka Auschwitz.
  • Till Nashville, bara för att få lyssna på mycket country.


      


 


Hong Kong...

Att få lov att köpa obstetrik, pediatrik och psykiatri böcker till höstens kommande kurser känns som ren lyx.  Att inte behöva få dåligt samvete över att spendera  över 1000 kronor på böcker, eftersom jag "måste" köpa dem är nice!!

Föresten, är det någon som vill resa till Hong Kong med mig i oktober? Finns flygbiljetter för 8000 kr t/r. Gratis boende.

RSS 2.0