Imorgon gäller det..

Om det inte går bra imorgon tänker jag lägga mig ner i ett hörn och gråta här hemma. Sen tänker jag bara umgås med mig själv hela hösten i något varmt land lång långt borta.

VARFÖR..

...pluggar jag inte konstant i tre dygn, går ut och springer, städar lägenheten, äter nyttigt, slutar tänka negativt gällande skolan????

Hipp hipp hurra...

Imorse vaknade jag klockan sex och gick upp. Tur var det för klockan halv åtta ringde det på dörren. Där stog min bror och hans tjej med tårta och paket. De hade åkt från stockholm för att överaska mig.Jag började gråta. Efter en timme ca ringde det på igen och där står Lovisa med nybakta scones, te och presenter. Herregud. Sen går telefonen varm hela förmiddagen. Ikäll kommer emelie, lovisa, fredrik och harry till säter. Imorgon anländer kristin, hedvig, cecilia, karin och joel. Fest i dagarna två. Bad, kubb och massa mer.
Det har regnat i två veckor. Idag är det sol och imorgon med sägs det. Kan inte bli bättre.
25 år. Det känns bra att säga det.
Tack alla fina fina vänner!!

Det var längesen..

JAG ÄR LYCKLIG. Det var ett tag sen jag kunde säga det och verkligen mena det. Det kan jag nu. Så skål för det!None

så är det...

Jag har fått en beodran att skriva fem favoriter i olika saker. Det jag har skrivit är vad jag känner just idag. Kan nog ändras ganska ofta.

Fem favoritfilmer;

1. True romance
2. Braveheart
3. Into the wild
4. Älskar dig för evigt
5. Dancer in the dark

Fem favoritböcker;
1. Hedningarnas förgård av Vibeke Olsson
2. Kvarnen och korset av Vibeke Olsson
3. Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström, eller alla i den serien.
4. De dansande flickorna i Lahore av Louise Brown
5. Alla Unnu Lindells deckare

Fem favoritsemestrar;
1. Min och emelies resa i thailand
2. New york med familjen plus kusiner
3. Fjällvandringen med linköpingskollektivet
4. Alla somrar i säter med familjen
5. St-Marteens med familjen

Fem favoritartister/grupper;
1. Levellers
2. Ane Brun
3. Anna Järvinen
4. Martha Wainwright
5. Dolly Parton

Fem favoritdrycker;
1. Coca cola light
2. Kolsyrat vatten med smak
3. Öl
4. Vin
5. Juicer


äntligen...

Under våren fick jag en förfågan om jag ville vara instruktör på en anläggning då flera medlemmar hade frågat efter mig. Fick dock lov att tacka nej då jag inte skulle spendera sommaren i den staden. Men mitt ego vaknade till liv och jag ska nu ta upp instruktörsrollen.
Jag längtar tills jag får sätta ihop pass, leda dem, och känna den härliga känslan det är att ha egna pass.


En kanna te tack!

I går pluggade jag mikrobiologi  hela dagen. Idag ska jag börja läsa på inför onsdagens tenta i medicin. Jag har precis bakat scones och dricker kopiösa mängder te. Meningen "en kanna te" är nog en av de meningar jag gillar  bäst att säga. Det låter så bra och härligt. Kanske för att det är så mycket innebörd i meningen för mig. Mysiga kvällar hemma med mamma, pappa och johan framför sporten och just en kanna te. Eller i kollektivet i falun, alla samlades för att dricka te, ska vi sätta på en kanna te?


fredag..

Kvällen kommer att spenderas liggandes i soffan med jönssonligan på mallorca i bakgrunden samtidigt som jag läser lite smått om olika virus, bakterier och svampar. Till det blir det smågodis och alkoholfri cider. Känns nästan som alá 1996 om man skulle ta bort pluggandet.


tralalalala..

Igår var jag som sagt i stockholm och umgicks med emelie några timmar och pluggade några. Köpte en te för 30 kr ,spillde sedan ut hela på mig själv. Emelies första kommentar var " jag blir i alla fall inte arg" när hon hjälper mig att torka upp. Hon hade några sekunder tidigare deklarerat att hon vill bli lärare och jobba med barn, för hon älskar barn. Det är skönt att veta att ens vänner inte blir arg på en. Vi pratade en massa om framtiden. Båda har någon sorts "kris", om man nu kan kalla det kris. Hon vill arbeta med något annat än vad hon gör idag, jag vill göra något annat än vad jag gör idag.  Jag börjar närma mig målet. Om 1,5 år kan jag ha dubbel examen. Både vara sjuksköterska och beteendevetare med inriktning på folkhälsa. Då kan jag söka mig vart jag vill. Vilken stad jag vill. Jag längtar. Jag har så många drömmar och ideér som jag hoppas bli verkliga i framtiden. I högstadiet var jag otroligt sportig. Hade ganska bra betyg i alla ämnen men alltid det högsta i idrott. Jag valde att gå friskvårdsgymnasiet i falun. När jag sedan gick i gymnasiet ville jag först bli sjukgymnast, sedan friskvårdskonsulent, aerobicledare, för att sedan sedan vilja bli folkhälsovetare. Direkt efter gymnasiet började jag läsa på linköpingsuniversitet till folkhälsovetare. Ville sedan bli sjuksköterska och började på det. Jag blev aerobicinstruktör. Under 10 års tid har jag velat ungefär samma sak. Jobba med människor och hälsa och jag har alltid följt mina drömmar och utbildat mig. Varför kan jag då aldrig vara nöjd med mig sjäv och det jag åstakommit? Varför strävar jag alltid alltid efter något mer? Varför tycker jag att alla andra är så mycket klokare, häftigare och smartare?

Kniven på strupen..

Nu tentaläser jag för fullt, eller, jag har många lite för långa pauser då och då, men jag sitter i alla fall och försöker.  Det är en omtenta men jag har aldrig gått och gjort den så för mig är det första gången men jag måste klara den för att få börja T4. Kniven på strupen kan man säga.
Imorgon ska jag sitta på stadsbiblioteket i stockholm. Allt för att få träffa fina emelie i några timmar. Kan vara värt det, bibliotek som bibliotek.


regn hela helgen sägs det...

nu åker jag på semester i 4 dagar med hedvig och kristin. fint. trots dålig väderprognos.

Allergi..

Jag ska börja äta vegankost och jag börjar nu i eftermiddag. Jag är allergisk mot något och jag vet inte vad. Vet bara att jag får sjukt ont i magen och sväller úpp och så. Har varit inne på att det är laktos men det stämmer inte alltid, då jag även fått symtom utan att ha ätit laktos produkter. Idag när jag åt lunch med en vän, fick jag efter bara en halvtimme  lov att åka hem för det gjorde så ont. Så nu skall det utredas.

Favorit i repris..

Endel filmer, böcker och låtar kan jag lyssna på om och om  och om igen. Jag får aldrig nog. Det är dock inte ofta jag får en ny favorit. Brukar hålla mig till de gamla favoriterna. Men när det kommer en "ny" blir jag så glad. Just nu går en låt på repit här hemma.

Det bekymrar mig att det regnar och är dåligt väder. Jag ska ju ut och bo i tält i några dagar nu. Vi kommer dela på ett litet tvåmanna tält och det kommer bli sjukt trångt och jobbigt om vi behöver vara i det hela tiden. Förra gången jag var ute hade vi en stor kåta att bo i. Det var fint det. Det är jag i den röda jackan. Nu åker jag med ett annat gäng, till en annan plats, och kanske även med en hund.


Jag har två äkta ögon..

Igår på jobbet fick jag en ganska rolig men knäpp fråga.  En av sjuksköterskorna hade fått rapport av nattsystern att jag var expert på porslinsögon. Hon hade en patient med ett porslinöga och behövde hjälp av en expert, hur man skulle sköta den. Patienten hade ett porslinöga med muskler och så (kan inget om porslinögon men tydligen fungerade det precis osm ett vanligt öga, det stog inte still) Dagsystern kom lite försynt fram och frågade om jag kunde hjälpa henne och berätta lite om hur man skulle sköta dessa.
-öh, men varför tror du att jag kan sånt?
- men jag fick rapport om att du hade ett porslinsöga själv
-av vem då?
-av E på morgon rapporten


RSS 2.0